Nyt fra bestyrelsen

Vi hilser jer alle derude i eksamenslandet. Arbejdet i bestyrelsen fortsætter som vanligt med diverse nye tiltag.
Først og fremmest har EMU’en jo fået et nyt format, som dels gør, at alle materialer fra den gamle side ikke automatisk er overført, og hvilket også gør, at man ikke længere kan finde dramatiklærerforeningen på siden. Det kræver naturligvis, at vi finder en anden platform, hvor folk kan indmelde sig, og hvor vi kan sikre en materialeopbevaring. Det er vi lige nu i gang med, og det kan være, at det bliver i form af en hjemmeside, som så kobles sammen med RePlikker-udgivelsen osv. Vi vender tilbage med nyt om det, så snart vi har fundet en løsning.

Vi sendte for noget tid siden et spørgeskema ud til jer, og vi er meget glade for de mange tilbagemeldinger. I havde en hel række fine forslag og ønsker til, hvad foreningen kan bidrage med i livet som dramatiklærer. Her gik det især igen, at det er sparringsdelen, der fylder for jer. Og det vil vi fortsat fokusere på at optimere mulighederne for. Der er naturligvis facebookgruppen, som I er meget velkomne til at bidrage endnu mere til. Derudover er der jo tiltag til kollegial sparring af forskellig art forskellige steder i landet – Aarhus-området for eksempel, hvor der arrangeres fyraftensmøder, og Københavnsområdet, hvor der eksempelvis blev planlagt et ekstra kursus. Hvis I har konkrete forespørgsler, er I altid velkomne til at kontakte os, og det er vigtigt at understrege, at rigtig mange ønsker samarbejdet, så det er bare med at række ud til kollegerne på naboskolerne.

Der arbejdes på højtryk med udarbejdelsen af Tysklandskurset, som løber af stablen i foråret 2020. Det kan I læse meget mere om i dette nummer af RePlikker. Vi håber, at I har lyst til at deltage.

Det ligger naturligvis bestyrelsen på sinde, at vi gør opmærksom på os selv i det politiske landskab, og at vi får sikret os et elevgrundlag. Vi arbejder derfor løbende på en brandingstrategi, hvor vi lige nu arbejder med at få lavet nogle små videoer med tidligere dramatikelever. Derudover er vi i dialog med foreningerne for de andre kunstneriske fag med henblik på at stå sammen og dermed at stå stærkere.

Det næste vi ser frem imod er generalforsamlingen, som sandsynligvis vil ligge i forlængelse af FIP, og det vil med største sandsynlighed ligge d. 15.11.19, men det vil I få nærmere oplysninger om på mail.

Med ønsket om nogle gode eksaminer og en rigtig god sommer.

Dramatiklærerforeningens bestyrelse / Maria Mellergaard

Læs også

Inspiration fra FIP

Nogle af os deltog i et glimrende FIP-kursus på Aarhus HF & VUC fredag den 10/11. Eftermiddagen var sat af til en workshop med Roberta Carreri fra Odin Teatret. Nogle af vores kolleger var i den forbindelse så venlige at tage lidt noter fra workshoppen og dele dem...

Ny udgivelse

Kære kollega. Nu er det muligt at lade sig inspirere af syv kollegers interessante og vedkommende refleksioner over hver sit aspekt af dramatikundervisningen på stx og hf. I udgivelsen Fagdidaktiske formidlingsartikler om dramatik, som du kan finde på...

Aprilfestival – Gruppeteatrenes Mekka

Aprilfestival – Gruppeteatrenes Mekka

Af Michael Grankvist Sørensen Jeg er sikkert ikke den eneste i denne forsamling der har fået sin primære teaterfaglige dannelse via de turnerende børneteatre, men som efter man er blevet voksen nogle gange kan glemme, hvor betydningsfulde de har været for en selv, og...

Share This